Saturday, January 8, 2011

NEW SEMESTER!


Assalammualakikum...

ITS 9 JANUARY YAWW. HAPPY NEW YEAR!(masih belum terlambat)

after a week, me and my bff keep in-and-out seeing our KP, so above is my class schedule for the whole week in this semester. i'm taking 17 credit hours. i had dropped dynamics and vibrations subject and add up with the manufacturing process 1. see there, one electrical subject..oh abah, please help ur daughter! @_@
idk why but since diploma lagi i just haven't chemistry with electrical subject. so, kali ni, i pray there will be bonding between us! :))

*********

alkisah semalam, i have nothing to do as the class is not start yet. so, me and my fren were searching movies.
then, we planned to watch 3 idiots. gila lama punya movie. ok, frankly speaking, rasa rugi lah tak tengok movie ni dari awal lagi. its inspired me a lot!
dulu, masa movie ni hangat diperkatakan, everywhere kot 3 idiots, 3 idiots, but masa tu tak rasa nak tengok pon. orang offer pon, tak layan sebab bukan shah rukh khan yang berlakon. but then, masa cuti arituh, ade pulak dekat astro fiesta movie ni. LAYAN GILEE KOT!!
then bila dah addict tu, mula lah gagau nak save for personal.
i sent messages to some of my frens, looking for this movie. some had deleted it!
(nampak sangat dah lama layan, but aku baru nak layan)

Finally, sinar harapan bersinar cerah. 1 of my fren has it! masa tu gembira bukan kepalang.
Kami(aku dan aina) berlari-lari anak menuruni tangga dari tingkat 4, then memanjat tangga
ke tingkat 4 (kolej lain).bilik kawan aku(fanis) tu.

"huh huh huh" nafas menggila sebab penat.

dah dapat, pendrive digenggam penuh erat. memanjat tangga ke bilik sendiri. tapi sebelum tu singgah ke bilik aina. she copied it to her lappy. Then bye-bye dengan aina, baru lah masuk bilik tonton sendirian.

Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
(lirik lagu zoobe doobi)

tengah duk layan sorang-sorang, "teet teet" got message from aina:"cite tu tak habis, tak leh tgk"
alamak.memang separuh jalan je cerita yang kami dapat tu. Resah sebab tengok citer tak habis.
kan orang cakap, tak elok buat kerja separuh jalan ni.he he he...
so, kitorang pergi lah bertanya kepada individu-individu yang kami jumpa di koridor, di bilik air, malah telah mengetuk pintu bilik orang lain untuk mencari movie ni. Tapi, most of them tak tahu movie 3 idiots ni..*sigh*
Hampa dan terus bersiap untuk ke bilik fanis for 2nd time. Maksudnya kena memanjat tangga lagi lah kan.
Baru menyarung selipar di kaki, jiran bilik sebelah aku balik.
Aku terus menyapa, "awak, ade movie 3 idiots tak?"
"ade...."jawabnya dengan sinar terpancar.
"nak nak nak!"

selamat!! tak payah pergi bilik fanis sebab dah ada. Layan movie sampai lebam. Aku rasa sehari 3 kali jugak aku ulang. Aku memang macam ni. Kalau dah minat citer tu, memang aku keep on watching sampai muak!
Dulu masa addict cite another cinderella story pon cmni jugak.






hey korang, siapa yang belum tonton 3 idiots, go find and i bet u'll never regret!




p/s: fyi, mostly aku tonton movie tempatan je dekat wayang. Kadang-kadang baru layan movie dari luar.
tu yang lambat sikit perkembangan pasal movie ni.bye!

3 comments:

  1. foot note kau xmenahan...huhu

    ReplyDelete
  2. ak lom tgk laie even dya dh tayang kt Astro aritu..
    bila nk tgk ada je yg menghalang..
    ko ada full movie ker?
    Nk....
    *wink*wink

    ReplyDelete
  3. yaaa
    sgt suke muvi ni!!
    inspired me a lot!!

    ReplyDelete

terimakasih daun keladi.arigato gozaimasu!